Eigen Gezondheid

De besmettingskans met virale infecties is bij de behandeling door de Orofaciaal Fysiotherapeut is groter omdat er direct contact is tussen het gezicht van de patiënt en de handen van de fysiotherapeut. Om verspreiding van virale besmettingen (maar ook bacteriele) in te dammen neem ik binnen mijn praktijk de volgende maatregelen:

 1. Naast de bekende adviezen van het RIVM (geen handen schudden, voor en na iedere behandeling 30 seconden handen wassen, zoveel mogelijk afstand houden en hoesten en niesten in de ellenboog neem ik als verdere maatregelen:
  • kom niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraaktijd naar de parktijk,
  • ik behandel met handschoenen aan en wissel die na iedere patiënt,
  • ik behandel met een mondkapje op indien nodig
  • desinfecteer na iedere behandeling de nodige plekken en attributen.
  • voor uw eigen veiligheid behandel ik u op uw eigen handdoekveilig-naar-de-fysiotherapeut
 2. Ik reken op uw medewerking en begrip en daarom is het belangrijk dat u, naast de RIVM adviezen zoals die ook voor u gelden, het volgende weet;:
  • U mag tot aanvang van de behandeling deze afzeggen als dat beter voor u voelt gezien de huidige situatie. Er worden geen no-show kosten in rekening gebracht.
  • Ik houd mij het recht voor om het geven van de behandeling te weigeren als ik op basis van de volgende klachten face to face contact onverantwoord vind: hoesten/kuchen, koorts (met ik eventueel met een infrarood thermometer), kortademig, verkouden, moe, ziek gevoel en diarree. dit geld zowel voor u als patiënt als mij als behandelaar.
 3. In geval van twijfel neem dan contact op via praktijk@orofaciaalfysiotherapie.com of 06 53580857 en dan overleggen we om samen te komen tot de juiste beslissing.